Nejen Nikol má domov Miss panenka

16.11.2015


Panenka NIKOL se umístila na 7 místě s titulem MISS INTERNET 2013 s počtem 68 hlasů.

Celkem bylo na tuto akci ušito 1455 panenek. Všichni, kteří panenku ušili, se mohli za odměnu zůčastnit slavnostního vyhlášení v Aldisu v Hradci Králové. Akci moderoval Mirek Vaňura a Jana Házová. Vystoupil zpěvák David Deyl, Michal Horák, taneční skupina T-bass a Memphis.

Jsme rády, že v tak nádherném čase, jako je advent, se najdou lidé, kteří myslí i na ostatní, a koupením panenky zachrání život dítěti.

Je začátek prosince, a děvčata Eliška Myšáková s Pavlínkou Šklíbovou z kroužku Panenka, dostala nádherný vánoční dárek. Přišel jim dopis, že jejich vlastnoručně ušitá panenka Nikol, našla „svoji rodinu“ u paní Nikoly z Brna. Nikol se zúčastnila soutěže „Miss panenka“, kterou už po osmé pořádal v červnu 2013 Český rozhlas Hradec Králové.

A to není vše. Do Českého rozhlasu jsme vezly 6 panenek. Mezi nimi byl i jeden svlékací klaun, kterého ušila vedoucí DDM paní Štěpánka Maříková. Náhodně jsme se dozvěděly, že i tenhle klaun má „svojí rodinu“, a to v Základní škole v Česticích. Koupila ho paní Mgr. Helena Horská, ředitelka této školy. Škole ho věnovala. Panenky splnily svůj účel – právě zachránily dva lidské životy. Děkujeme! Zapsala Veronika Matiásková